dimecres, 29 de setembre del 2010

TROBADA D’AMICS 10 DE SETEMBRE DE 2010

El divendres 10 de setembre de 2010 vam fer una petita trobada entre amics a casa d’en Joan. Els integrants de la trobada érem el Pepe, el Joan, el Fede, l’Isidre i el Ferran, i la nostra idea era degustar tres vins i acompanyar-ho amb un petit sopar a la terrassa. Una trobada com tantes altres que va servir per degustar tres grans vins de la nostra terra.
En primer lloc vam obrir el Finca Espolla del 2007 del celler Castell de Perelada. En un primer contacte es va mostrar força interessant, amb bona càrrega fruital i potència. Es va obrir amb aromes vegetals, especiats, records de la criança i minerals. La mineralitat es va anar imposant sobre la resta d’aromes i ens va deixar una bona impressió. En boca era força expressiu i potent.
En segon lloc vam obrir el Santbru negre del 2006 del celler Portal del Montsant. Inicialment es mostrava molt tancat, i la veritat és que creiem que no es va acabar d’obrir definitivament, ja que si que va mostrar balsàmics, regalèssies, tostats, xocolates, mineralitat, però va costar molt que sortís la fruita. Al final de la nit començava a expressar-se molt més, després de tres hores obert. El pas per boca era fi i elegant, al mateix temps que carnós i viu.
Finalment vam obrir el Bugader del 2006 de Joan D’Anguera. De fet el vam decantar mitja hora abans i va ser un encert. És un d’aquells vins que t’emocionen, et commouen, elegant, potent, inacabable. La fruita equilibrada amb els balsàmics frescos i el pas per la fusta. Molt golós i expressiu, alhora que elegant. La varietat aromàtica present és il·limitada, cada cop que oloràvem era un vi amb nous matisos, fruita, cafè, cacau, caramel, tostats, balsàmics, pastisseria, cada cop alguna coseta més i diferent. Molt harmònic i equilibrat. En boca era ampli, elegant, rodó, completava el nas extraordinàriament. Tots vam coincidir que ens trobàvem davant un gran vi.
Una gran vetllada.


Imatge dels vins tastats

 
Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada