divendres, 10 de setembre del 2010

REUS VIU EL VI

Els passats 11,12 i 13 de juny de 2010 es va celebrar a Reus la 2a. fira de vi “Reus Viu el Vi”. Ubicada a la plaça de la llibertat de la ciutat de Reus i organitzada per la Cambra de Reus, la fira vol promoure i donar a conèixer els cellers de la Província de Tarragona, tant és així que hi són representades les 5 Denominacions d’Origen de Tarragona. No cal dir que la fira, tot i ser només el segon any de celebració, va ser tot un èxit, no només de participació ciutadana (45000 visitants, 37620 tastos de vi servits i 21400 degustacions de menjar), sinó que també de cellers representats (67 cellers).


Nosaltres vam anar el dissabte dia 12 acompanyats dels nostres amics Isidre i Fede per tal de gaudir de la festa i degustar vins que no coneixíem. A primera hora l’ambient estava força tranquil i vam poder passejar, degustar molts vins detingudament i xerrar amb alguns propietaris dels cellers.

Primers tasts

Tal i com van anar passant les hores la plaça es va massificar i l’ambient era extraordinari, hi havia una autèntica gentada que omplia tot el recinte de la fira.

Fede i Amadeu


Germans Ibor


 El pack de tast estava format per copa i 5 degustacions, les quals et premiaven amb un regal si tastaves un vi de cada D. O. diferent, és a dir, al final dels tasts havies omplert una papereta amb un adhesiu de cada D. O. (Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Conca de Barberà), una idea força original que convidava a aproximarse a cellers de Denominacions que nosaltres no tenim tan properes.


Vam tastar molts vins, 20 diferents, entre els quatre, i vam gaudir d’una tarda de vins excel·lent. Es fa força difícil destacar algun vi en concret, però probablement el vi que més ens va commoure va ser el Gran Clos Blanc, una delícia de vi, potent, elegant, saborós i inacabable. Vam poder degustar el vi amb el nostre amic Xavi Penya, qui ens va aconsellar fer el tast del vi i qui ens va assegurar que ens trobavem davant un excel·lent producte, fet que vam poder confirmar un cop fet el tast.

La gent animava la festa


En quant als vins negres vam treure una gran impressió en tastar Furvus, les Mines i Clos Galena, tots grans vins, amb cos i potència, realment amb el caràcter que ens agrada a nosaltres.


Tot i això la fira ens va servir per poder tastar vins de petits cellers enquadrats dins de les Denominacions d'Origen de Tarragona, vins que no tenim l'oportunitat de tastar sovint, i que ens van causar una gran impressió, ja que ens vam adonar de la recerca per part de la majoria dels cellers de la qualitat en el seu producte, no es tracta de fer vi, es tracta de fer un bon vi, i ens recorda als catalans allò de "la feina ben feta" que és tan comú en nosaltres. Es fa difícil destacar-los tots, gran impressió el treball del Celler Mas Vicenç, el vi Vivertell del Celler Batea, el Mas de les Moreres del celler Cingles Blaus, els vins del celler Gatzara, el Clos Barenys, els Bassots d' Escoda-Sanahuja,... en fi, la llista és llarga i els vins grans productes.

Foto del grup i fi de festa


Va ser una excursió molt maca i enriquidora, i molt probablement la tornarem a repetir l’any vinent.


www.reusviuelvi.cat



Amadeu i Ferran Ibor


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada