dilluns, 6 de setembre del 2010

15a FIRA DEL VI A FALSET

El primer cap de setmana de maig es va celebrar a Falset, capital del Priorat, la 15a Fira del Vi. El diumenge ens vam desplaçar fins al poble per gaudir de la festa, de l’ambient i dels grans vins de la zona. Ens va acompanyar el nostre amic Isidre, qui no es va voler perdre l’ocasió de gaudir d’una jornada de vins com aquesta.




La fira està molt ben organitzada, a la mateixa entrada pots adquirir el ticket que et permet tastar fins a cinc vins diferents i va acompanyat d’una copa Riedel i un pitet (com mostren les imatges) per poder moure’s per la fira sense la incomoditat de la copa a les mans. La fira està ubicada a la zona més alta del poble, al seu castell, amb la qual cosa tens una visió excel·lent de la localitat des de l’emplaçament de la fira.






A primera hora no hi havia molta gent, però tal i com avançava el matí l’ afluència de gent va anar augmentant, de tal manera que cap a migdia inclús era complicat demanar una copa de vi als vinaters, hi havia un ambient excel·lent.









 
Vam tindre l’oportunitat de parlar amb molts productors principalment sobre els seus vins, i vam poder tastar gran quantitat dels mateixos. No cal dir que el producte que vam tastar va ser excel·lent, uns per uns aspectes i d’altres per uns altres, però vam gaudir d’un matí excel·lent en un ambient i un lloc immillorable. Realment l’ambient festiu contagiava a quedar-s’hi una estona més. Els vins realment espectaculars alguns d’ells, però ens van impressionar aquells que no coneixíem com el Gran Clos, Les Eres de Joan Simó o Trossos del Priorat. Hem de destacar el caràcter dels vins del Priorat, la seva facilitat per traslladar-te a la terra, els records minerals, de la llicorella, les herbes aromàtiques i els fons balsàmics, la maduresa de la fruita, realment vins que ens commouen, ja que són, per nosaltres, la màxima expressió d’un vi, el reconeixement del propi vi a través dels aromes que l’identifiquen amb el lloc on està fet. També vam gaudir molt amb els que ja coneixíem i que ens continuen agradant com el Solpost, Martinet Bru, Flor de Primavera, Solanes, …


Podem destacar la conversa que vam tindre amb en Xavi Penya, del celler Sant Rafel, on vam poder tastar tant el Solpost com el Solpost frec i el nou rosat que han tret al mercat, un gran vi jove amb una càrrega fruital molt interessant. Amb altres propietaris vam poder amb uns conversar i amb d’altres tastar els seus vins com amb els propietaris de Clos Dominic, amb Sara Pérez de Venus Universal, amb els representants del celler Mas Doix, celler Joan Simó, Gran Clos, Trossos del Priorat, celler de capçanes i uns quants més.




Aquesta visita a la fira estem convençuts que es convertirà en una reunió anual, és a dir, a partir d’aquest any hi tornarem anualment, ja que creiem que tant el lloc, com els vins a l’abast a la fira, com l’ambient, … mereixen repetir més d’un cop més.


Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada