dimecres, 6 d’octubre del 2010

TAST DE VINS DE SOMONTANO A SANT CUGAT DEL VALLÉS

El Somontano és una comarca ubicada a la zona del prepirineu d’Osca i més concretament al centre geogràfic de la mateixa província, el Somontano limita al nord amb les comarques del Sobrarbe i Ribagorza, entrant en contacte per l’oest amb la Hoya de Huesca, al sud amb els Monegros i a l’est amb la comarca de la Litera.
La zona de producció de Somontano es localitza, principalment, a la comarca del mateix nom i està constituïda per 43 municipis.
Es tracta d’una regió vinícola força coneguda gràcies a les grans bodegues de la zona, com són Enate, Laus, Viñas del Vero o Pirineos.
El tast que vam poder gaudir dels vins de Somontano al Celler Coll Favà de Sant Cugat del Vallés, gràcies a la invitació del nostre amic Xavi, no tenia res a veure amb aquestes bodegues, sinó que ens va mostrar la cara més desconeguda de la zona, és a dir, les bodegues petites i familiars.

Presentació del tast


Per qüestions familiars en Xavi s’ha convertit en un expert en els vins de la comarca i ha arribat a conèixer pràcticament tots els vins que es produeixen. Vam poder tastar varietats de raïm autòctones de la zona i pràcticament desaparegudes com són l’Alcañon i la Parraleta. El tast va consistir en dos vins blancs per començar, la Garnatxa Blanca de Bodega Osca i l'esmentat Alcañon. Curiós el segons, principalment per ser una varietat que no coneixíem, ja que desplegava una bona varietat aromàtica, força complexe per ser un vi jove i monovarietal. Va seguir el tast amb un vi rosat del celler Alodia de la varietat Parraleta, i va continuar amb quatre vins negres, tots ells desconeguts per nosaltres. Els vins negres van ser de diferents cupatges o monovarietals, i van anar millorant segons anàvem tastant. A destacar el Sentif i sobretot un Andrés Meler del 2005 que va ser el millor que vam tastar.


Panoràmiques dels presents al tast
Tot i això el millor de la nit va ser poder conèixer a un bon grapat d’amics que a poc a poc hem anat fent a verema i que no teníem el plaer d’haver-nos conegut encara. A més d’en Xavi, organitzador del tast, vam poder xerrar i compartir els vins amb en Pep, en Roger, en Jordi i l’Oscar.

Amadeu, Xavi i Ferran
Va ser una experiència que a ben segur repetirem.


Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada