divendres, 3 de setembre del 2010

VISITA A CLOS MOGADOR

El 28 de febrer del 2010 vam realitzar una visita molt emocionant a un dels cellers més emblemàtics situats al territori català, CLOS MOGADOR.

A la porta del celler Clos Mogador el grup de cata del Celler Vallés

La visita va estar organitzada pel Jordi del Celler Vallés de Castelldefels, juntament amb en Pau Melendo, distribuïdor dels productes del celler Clos Mogador. Ens vam desplaçar l’esmentat diumenge de bon matí el grup habitual de tast del celler a la localitat de Gratallops, on es troba tant el celler com les vinyes, enquadrats dins la D. O. Q. Priorat.

Ens va rebre a la porta del mateix celler el seu propietari, el Sr. Rene Barbier. No trobem els adjectius per descriure a un dels impulsors i pioners en la recuperació de la qualitat a la comarca, una persona enamorada de la seva professió en tots els sentits, tot un mestre en l’elaboració de vins, la seva dedicació i passió per aquest món són inesgotables.

Vinyes de Clos Mogador
Clos Manyetes

Vinyes de Clos Mogador
Després de la corresponent presentació ens vam dirigir a les vinyes, vam poder veure totes les vinyes de Clos Mogador, incloent-hi la parcel·la de Clos Manyetes, vam fem una gran visita al terreny, comentada en tot moment pel propi Rene Barbier, cal dir que és al terreny on ell dóna més importància en el procés d’elaboració del vi, en paraules del propi Rene Barbier el vi t’ha de transportar al lloc on està fet, ens va argumentar la seva forma de treballar, el perquè d’unes vinyes envoltades d’oliveres i altres arbres, el seu raonament per optar per la biodinàmica en l’elaboració dels vins, vam veure les característiques del sòl, la reconeguda llicorella, els forts pendents on les vinyes estan plantades, les garnatxes, les carinyenes, els cabernets, en definitiva una extensa visita extremadament enriquidora tant en coneixements com en emocions.



Clos Mogador reposant

Un cop la visita al terreny va finalitzar vam entrar al celler, on vam seguir fascinats amb les explicacions del propi Rene Barbier, ens va mostrar les premses que fan servir i les diferents estàncies del celler per finalitzar a la zona de les barriques on el vi reposa fent la corresponent criança.



Amb Rene Barbier a l'interior del celler

Finalment vam acabar la visita fent un tast de Clos Mogador 2007, Clos Manyetes 2007 i Nelin 2008. No cal dir que va ser excepcional poder tastar aquests vins amb la companyia de l’elaborador, el qual ens va comentar els mateixos amb un elevadíssim coneixement. Es tracta de tres magnífics vins, tot i que hem de destacar Clos Mogador per ser el vi per excel·lència del celler i que va ser decantat en el moment de la trobada al matí, és a dir unes tres hores abans, el qual és un vi inesgotable, una harmonia d’aromes i sensacions, un vi que et sedueix constantment, una autèntica joia que et transporta al terreny on són les vinyes (vinyes que feia dues hores estàvem visitant). Rene Barbier va vindre al Priorat fa més de 20 anys amb la idea de poder elaborar un vi concret, amb unes característiques concretes, i, segons ell mateix ens va comentar, ara és quan està aconseguint amb Clos Mogador, produir aquell vi, ni més ni menys que 20 anys després.

Fins aquí va durar la trobada amb el Sr. Rene Barbier, el qual hem de reconèixer que ens va despertar una forta admiració, va ser un autèntic luxe poder compartir una petita part de la seva saviesa.

La nostra excursió va continuar, ja que ens vam desplaçar fins a la petita localitat de La Figuera per dinar. Allà ens esperava obert i decantat un Espectacle 2006, per tant vam seguir tastant els vins de Rene Barbier. L’Espectacle és un vi emocionant, fi i elegant, un altre concepte de vi respecte al que havíem tastat al matí, però al mateix temps està al mateix nivell. També vam tastar, durant el dinar, un Laurona 2005, un gran vi que lògicament li va costar estar a l’alçada del que teníem a taula, ja que encara teníem un quart d’ampolla de Clos Mogador.


 
Fi de festa amb els vins catats

Una excel·lent sortida que hem d’agrair als organitzadors Jordi i Pau. Moltes gràcies.





Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada