dilluns, 27 de setembre del 2010

TAST VERTICAL DE CELLER BATLLE

Dins el món del cava existeixen molts cellers que elaboren aquesta meravellosa beguda, però hi ha cellers que són alguna cosa més, un d’ells és Gramona.

El passat dia 17/06/2010 vam tenir l'oportunitat de conèixer una mica més aquest Celler de la mà d’un dels seus comercials, alhora que amic i sommelier, Àlex De La Serna i amb la complicitat del nostre amic i responsable del Celler Vallès de Castelldefels, Jordi Martí, ens va organitzar un tast vertical del cava més emblemàtic de la bodega, el Celler Batlle (nom de l’origen de la bodega cap al 1930).

La nit va ser molt emocionant i especial. L’Àlex va iniciar el tast explicant una mica la filosofia de la bodega Gramona, on barregen tradició amb pinzellades de modernitat per ser un referent en el món vinícola del cava, ens va explicar que encara conserven el celler al centre de la Vila de Sant Sadurní de Noia, precisament on s’elabora el Celler Batlle d’una manera totalment artesanal i tradicional, que a més d’aquestes instal·lacions han construït unes més modernes i funcionals als afores del municipi on elaboren altres productes de la bodega.


Cava tastat

El cava Celler Batlle és sens dubte un dels caves brut gran reserva més impressionant del mercat i una referència del món vinícola, un cava de llarga criança (més de vuit anys i amb tap de suro), amb un gran potencial de guarda, tal i com vam poder comprovar en el tast, elaborat bàsicament amb la varietat de raïm més tradicional de la zona el Xarel·lo, amb petites proporcions de Macabeu (normalment 70%-30%), un cava molt complex on podem gaudir d’una gran gama aromàtica i un sedós i envolvent pas per boca que el fa ideal per maridar-lo amb qualsevol menjar que ens podem imaginar i a la mateixa alçada de grans Champagnes (normalment amb preus desorbitats i inabastables per molts).

El tast va començar amb un III Lustros 2003, un altre cava referent, aquest brut nature i també gran reserva, amb una criança mínima de sis anys i amb tap de suro, elaborat també amb un 70% de Xarel·lo i un 30% de Macabeu. Després vam començar a frisar amb el Celler Batlle, tastant les anyades 1998 http://www.verema.com/vinos/25057-celler-batlle-gran-reserva-brut-1998 (aconseguit gràcies a les peripècies de l’Àlex, ja que aquest cava no es troba actualment al mercat), 1999, 2000, 2001, no podem transmetre amb paraules les emocions viscudes, quina madurés als més vells i quina frescor i fruita als més joves, barregen aromes de criança i cremositat, tots excel·lents. Finalment i com a colofó del tast ens van delectar amb un cava d'edició limitada “Colección Arte Jose Manuel Broto”, cava elaborat amb Chardonnay de 1996 i Chardonnay del 1997 (50%-50%) i amb una criança mínima de deu anys amb tap de suro i ampolla màgnum, el que es considera el cava amb més criança elaborat mai.


Grup participant al tast al Celler Vallès

Va ser una nit espectacular, només ens queda que donar un altre cop les gràcies al Àlex i al Jordi per aquests moments inoblidables.

Alex i Ferran amb el cava tastat darrera



Amadeu i Ferran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada