dijous, 9 de setembre del 2010

Tast amb maridatge de Fernando de Castilla

El passat dia 20 de maig de 2010 vam tenir la fortuna i l’oportunitat d’assistir a un tast amb maridatge que es va realitzar al Celler Vallés de Castelldefels, dels productes de la prestigiosa Bodega Fernando de Castilla.


Com sempre ens vam ajuntar la colla de tast de Castelldefels per assaborir els magistrals productes que aquesta petita bodega elabora, tot organitzat pel responsable de l’establiment, el nostre amic Jordi Martí Vallés, a qui des d’aquí li volem donar un altre vegada les gràcies per aquests moments inoblidables.


La Bodega Fernando de Castilla és una Bodega emmarcada en la DO Jerez-Xerès-Sherry, Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda, afincada com no podia ser d’una altre manera a la bonica ciutat de Jerez de la Frontera (Cádiz). La bodega ha aconseguit cert nom, sobretot al Regne Unit, gràcies a la qualitat dels seus productes i a una imatge dels mateixos molt acurada. El nom de la bodega és en honor del Rei Fernando de Castilla “El Santo”, que va conquerir gran part d’Andalusia i va descobrir les excel·lències dels vins d’aquesta zona.


El sopar maridatge - tast va ser dirigit pel Sr. Andrés Soto, Director Comercial a Espanya de la bodega. Ens va fer una petita introducció sobre l'elaboració dels vins de Jerez, que a grans trets els podríem classificar per la varietat amb la que estan elaborats i la seva criança, les varietats que fan servir per aquests vins són; la Palomino Fino, amb la que s’elaboren els Finos i Manzanillas (criança biològica, els finos criats a Jerez i les manzanillas criades a Sanlúcar de Barrameda), Amontillados (criança biològica i oxidativa), Olorosos (criança oxidativa) i els fabulosos Palo Cortado (criança oxidativa però amb característiques de criança biològica “sense causa justificada”), una altra varietat és la Moscatell, amb la que s’elaboren el Moscatell i l’altra varietat és la Pedro Ximénez, amb la que s’elaboren els Pedro Ximénez (aquestes dues últimes varietats les sobre maduren al Sol abans de vinificar-les i també tenen processos de criança oxidativa).


Un cop ens va aclarir el Sr. Andrés Soto més inquietuds sobre la bodega i vinificació dels vins de Jerez, va començar un espectacular sopar maridatge amb els productes gama Antique (productes amb producció limitada i qualitat excepcional) de Fernando de Castilla. Es va començar amb el Fino i la Manzanilla maridats amb pernil ibèric; tots dos excel·lents productes, amb les seves peculiaritats i diferències, cosa que ens va sorprendre, com un producte igual pot ser tan diferent fent la criança a un lloc o a un altre; després al Amontillado i al Oloroso maridats amb cuixetes de guatlla i braseola amb parmeggiano; tots dos uns grans productes, molt complexes i grans vins; va seguir el Palo Cortado combinat a la perfecció amb ànec confitat amb ceba; curiós i gran vi el Palo Cortado; després va vindre el Hechizo Moscatel i el Pedro Ximénez que combinats amb formatges de Roquefort Stillton i Brie va ser el millor de la nit; sense desmerèixer el Hechizo Moscatel, el Pedro Ximénez per nosaltres és un autèntic treball d’artesania, probablement el millor Pedro Ximénez que hem tastat fins la data; per finalitzar amb el Brandy Gran Reserva amb un pastís Sacher. No hi ha paraules per descriure els sabors i les emocions d’aquella nit, i el descobriment d’uns vins amb molt caràcter i molta personalitat sota el segell d’una gran bodega, realment iniciar-se als vins de Jerez d’aquesta manera és la millor opció.


Vins tastats al sopar


Una altre vegada el nostre agraïment al Jordi i donar les gràcies al Sr. Andrés Soto per oferir els fabulosos productes que la seva bodega elabora i introduir-nos-en els vins DO Jerez

 http://www.fernandodecastilla.com/
 

Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada