dimecres, 29 de setembre del 2010

12a FESTA DEL VI I DE LA VEREMA A L’ANTIGA DE POBOLEDA

Anualment es celebra a la localitat de Poboleda, al Priorat, aquesta festa tradicional.


Aquest any va ser el primer cap de setmana de setembre, i vam fer la corresponent visita per primer any, aquest cop acompanyats d’una bona colla d’amics, uns habituals; el Fede, el Isi i el Dani; i d’altres que s’iniciaven en aquestes aventures; la Cova i el Isidro.

Foto del grup, hi falta la Cova que és qui fa la foto

La festa comença força aviat, ja que cap a les 7 del matí es desplacen a les vinyes per fer la verema, nosaltres vam arribar més tard, quan comencen els tasts, ja que el nostre desplaçament és bastant llarg. Un cop feta la verema el raïm és traslladat al centre del poble on és trepitjat per la gent que s’afegeix a la festa. Després, cap a les 10:30 del matí comencen a realitzar-se les degustacions de vins. El cartell de cellers, tots ells emmarcats dins la Denominació d’Origen Priorat, és impressionant, sobretot per entusiastes dels vins del Priorat com nosaltres.
Com sempre, el primer és adquirir els tickets, que aquest cop costaven 12€ i podies degustar fins a 10 vins, i tot seguit comencem a tastar. La festa té un esperit molt familiar, ja que el poble és petit i el carre major estret, no té res a veure a altres fires que hem visitat com Falset o Reus, però aquest esperit crea una màgia que fa que la visita sigui excitant.

Ambient al Carrer Major

Els cellers estan representats a les cases pairals dins el carrer major, l’accés molt còmode i amb força amplitud d’espai per poder degustar el vi a la casa pairal i poder conversar amb els vinaters. El carrer es va omplir de visitants que entraven i sortien de les diferents cases, convertides en cellers per un dia. Com ja hem dit la representació de cellers era espectacular, i vam poder gaudir de grans vins. Ens va sorprendre molt positivament "La Morera de Montsant" de cellers Pasanau, ja que és un vi que no coneixíem i el qual ens va agradar força, amb molta presencia i elegància, fort i molt viu, amb una maduresa extraordinària.

Un dels vins que ens va sorprendre més

També ens van donar una gran sensació Tocs, de Terres de Vidalba, i Mas Sinen, de Burgos-Porta, tots dos grans vins que tampoc havíem tastat i ens van fascinar. Vam tornar a tastar vins que ja coneixíem, com Les Terrasses i Camins del Priorat, de Álvaro Palacios, Salanques, de celler Mas Doix, Coma Vella i Coma Blanca, de Costers del Siurana, Perinet + i Mas Perinet, de Mas Perinet, l’Embruix, de Vall Llach. És molt complicat escollir un, però probablement com a vi blanc el Coma Blanca de Costers del Siurana és el vi blanc que més ens va agradar, elegant i exclusiu, un gran vi. Com a vi negre hi ha tanta qualitat en els vins que vam tastar que es fa impossible escollir un per sobre dels altres. Tanmateix es fa difícil escollir quan estàs tastant un producte que t'agrada tan en general.

L'Isi gaudint
La Cova amb el Ferran

Vam passar un gran matí, així que l'any vinent hi tornarem.

Conclusions finals i fi de festa

Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada