divendres, 3 de setembre del 2010

VISITA AL CELLER SANT RAFEL

El passat 25 d’abril de 2009 vam fer una visita, juntament amb un grup d’amics, al celler Sant Rafel, al municipi de Pradell de la Teixeta, dins la D. O. Montsant. Ens va atendre personalment el seu propietari, en Xavi Peña, el qual ens va fer gaudir d’un gran matí on únicament vam parlar, gaudir i tastar vins.
Vinyes de Solpost amb el celler al fons
En primer lloc vam tindre una primera presa de contacte i una petita conversa a la porta del celler on ens va transmetre la idea de celler i de projecte que tenen i que estan posant en pràctica d’ençà el 2003.
Tot seguit ens vam apropar als terrenys on ens va ensenyar les seves vinyes, les quals són de carinyena i garnatxa principalment juntament amb alguna altra varietat com Merlot i Cabernet Sauvignon, ens va explicar l’orientació de les vinyes i les característiques de la mateixa orientació cap al mar amb una petita serralada que la protegeix però no del tot de la brisa del mar, cosa que proporciona nits més fresques, vam poder observar com les vinyes es troben en una considerable inclinació, les quals creen un preciós paisatge, també vam observar el sòl que composa el terreny i va alternar la seva exposició i presentació amb tot un seguit de respostes, molt amablement ateses, a totes aquelles preguntes i dubtes que anàvem plantejant.

Vinyes
El Celler de Sant Rafel té una història força recent, ja que és a partir de l’any 2003 quan comencen a elaborar a partir d'aquestes vinyes que són de la seva propietat, el seu vi per excel·lència, el SOLPOST. Cada any posterior a la primera anyada 2003 comencen a produir més quantitat d'ampolles, llançant al mercat cada cop més producte. A partir de l’any 2007 comencen a engrandir el seu projecte i conserven tota la seva producció de raïm, ja que fins llavors venien una petita part d'aquesta producció a altres cellers i cooperatives, per treure al mercat el segon vi de la casa, el SOLPOST FRESC. En Xavi ens va comentar les dificultats de la primera anyada de Solpost i l'excel·lent progressió que han aconseguit amb les posteriors, obtenint una qualitat excel·lent reconeguda no només a nivell nacional sinó també internacionalment (92 punts Parker l’anyada 2004 de SOLPOST), fet que va lligat amb l'augment progressiu de la producció.

Posteriorment vam entrar a la zona del taller per primer veure els tancs d’acer inoxidable on el vi fermenta i posteriorment vam passar immediatament a la sala de criança, on el vi reposa a les barriques, per fer el tast directament de la mateixa barrica de l’anyada 2008 amb 1 mes i mig de criança tant del Solpost com del Solpost Fresc. Va ser emocionant tastar aquells vins tan afruitats i tan joves com ho vàrem fer, és a dir, mentre reposen a la barrica.
Zona de criança

Vam acabar la visita fent un tast de les diferents anyades de Solpost per comparar l’evolució del vi als diferents anys, així vam tastar 2003, 2005 i 2006.



Va ser una gran visita guiada per en Xavi, el qual va correspondre com un gran amfitrió.

http://www.solpost.com/


Amadeu i Ferran Ibor


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada