dimecres, 25 de maig del 2011

Visita Finca Parera

En aquesta ocasió, el passat 26 de març de 2011, ens vam ajuntar una colla d’amics i amb l'organització de la Esther (amiga de Rubén Parera i nostre) i ens vam adreçar a la Beguda Alta per fer una visita a un petit celler molt particular i de producció pròpia emmarcat en la DO Penedès, encara que les vinyes de propietat es troben al municipi de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès).




El celler és propietat d’en Rubén Parera, un jove enòleg emprenedor i del seu pare. És un negoci familiar on el Rubén li ha donat un parell de voltes a la rosca i ha enfocat la producció de vins de manera ecològica i natural, sense deixar enrere una gran qualitat, elaborant vins amb personalitat pròpia i d’alta expressió i producció limitada.

La visita va començar amb un màster Class de viticultura a les plantacions de Cabernet Sauvignon, Ull de Llebre, Merlot, Garnatxa Tintorera, Syrah i Sumoll (varietats negres), i Xarel•lo, Chardonnay, Garnatxa Blanca i Gewurztraminer (varietats blanques) amb les que elaboren els seus propis vins (unes 120.000 ampolles), sense comprar raïm a cap viticultor de fora.



La característica més important és que tot el que han plantat nou ho fan amb el sistema d’emparrat i ho fan per trobar una millor qualitat al raïm a l’hora de control de maduració i possibles malalties per la planta i no per una collita mecanitzada com es pot pensar en un primer moment, ells fan la verema tota manual, només els hi queden ceps molt antics de Xarel•lo (més de 30 anys) que estan plantats en vas com es feia antigament.

Desprès de visitar les vinyes ens vam traslladar al nou celler on elaboren el vi que trauran aquest any (el de la collita 2010) Finca Parera, i que es troba ubicat en una finca on hi ha construïda una antiga masia catalana, diem nou ja que abans elaboraven els seus vins al Celler Minguet, en una masia ubicada a El Papiol (Baix Llobregat). Allà vam quedar sorpresos com en un espai auster, més semblant a un garatge, d’uns 25mx5m adossat a la masia i amb uns dipòsits de fermentació de formigó soterrats, i uns altres d’acer inoxidable, poden elaborar aquests magnífics vins. En acabar la visita vam poder degustar quatre dels seus vins, els blancs i negre més joves (ClarNovell i FoscNovell), el blanc amb criança i fermentació de sis mesos en bota (Sassó Parera) i el seu negre criança 12 mesos en bota aproximadament depenent de l’anyada (Faust Parera). Tots els vins amb gran expressió aromàtica i un pas per boca elegant, arribant al que el seu elaborador vol transmetre, cadascun dins del les seves característiques d’elaboració es clar.

Tant els vins tastats com la visita i el dia que vam passar no ens va decebre.
http://www.cellerminguet.cat/

Gràcies Esther, gràcies Rubén.

Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada