dimecres, 25 de maig del 2011

Sopar Maridatge amb Vins de López de Heredia


Desprès de la visita a les Bodegas R. Lopez de Heredia Viña Tondonia cap a finals de desembre de 2010, no podíem deixar passar l’oportunitat de tastar els seus vins, en un tast–maridatge que es va organitzar a la xarcuteria Ham (C/ Huelva, 76 de Barcelona) el dia 12 d’abril de 2011 i on vam tenir l’oportunitat de conèixer la besnéta del fundador de la Bodega. Aquesta oportunitat la vam poder gaudir gràcies a la distribuidora Jorpesa, i en especial al seu comercial Dani Fraile.


La vetllada va ser molt il·lustrativa del que vol ser i transmetre Viña Tondonia, és a dir, tradició i més tradició, i és això el que transmeten els seus vins, això si, has de ser un veritable enamorat de la Rioja clàssica per que aquest vins t’emocionin àmpliament. A més de donar un petit recorregut per la Rioja Clásica on l’amfitriona ens va explicar certs secrets inconfessables dels vins i de la seva elaboració (com és que a la Rioja es mesclen diferents anyades, però no ho expliqueu a ningú), ens va explicar una breu historia de la Bodega, Haro i de la vinculació i llaços de la Rioja amb els francesos, la fil·loxera i Bordeus, en fi un resum del que tots ja sabem.


Amb els vins tastats no vam tenir cap decepció, són tots grans vins, però potser esperàvem alguna cosa més del Viña Bosconia Gran Reserva del 1991, l’últim vi tastat com a gran vi de la bodega.



Com sempre els que més ens van emocionar van ser els blancs, el criança 1999 i el reserva 1997, vins amb molt de recorregut i ja per gaudir d’ells, el rosat gran reserva 2000 ens va deixar una mica perplexos per la complexitat i la gama aromàtica nova per nosaltres en un rosat i en la línea clàssica i més que correcte vam trobar el criança 2005 i el reserva 2001, suavitat, aromes tirant cap a terciaris, sedositat i suavitat d’acidesa en boca.
En fi que ens ho vam passar d’allò més ve, tastat i escoltat el que la besnéta del fundador de la bodega en anava explicat, cal destacar que la dona quan ens donava explicacions sobre els vins l’elaboració, petits apunts sobre com tastar un vi, ho feia amb el màxim respecte i amb un gran amor sobre aquest mon.

Vins tastats:












Dani, no dubtis a tornar-nos a avisar a la següent, gràcies.


Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada