dimecres, 29 de juny del 2011

TAST DE VINS FAMILIAR A LA BURLA

Divertit tast el que vam realitzar al bar del nostre amic Javi Parejo de Castelldefels, a "La Burla". Una bona colla d'amics ens vam reunir per fer un tast de sis vins molt diferents i passar una tarda d'allò més divertida. 42 persones predisposades a passar-ho be i uns quants vins per acompanyar, una bona combinació per a que tot sortís tan bé com va sortir.
El primer vi tastat va ser un Gewürztraminer del 2010 del Somontano, del celler Enate;




Visual: Color groc pàlid amb reflexos verdosos.
Olfactiva: Molt bona intensitat, destacant el seu caràcter terpènic, aromes florals ben definits i marcats, també es poden distinguir aromes afruitats, tocs de fruites tropicals (lichis), lleugers fons anisats, molt aromàtic.
Gustativa: Suau entrada, acidesa molt marcada, més aviat lleuger, fresc, jove, amb certa amargor, torna  a ser aromàtic i algo curt.

El segon vi tastat un Xarel·lo del 2009 del Penedès, el Crisalys del celler Torelló;

Visual: Atractiu color dorat, molt maco, net i brillant.
Olfactiva: De mitja intensitat, al principi bastant tancat, aromes complexos, tocs afruitats, fruita blanca, plàtan madur, fons de fustes noves, miels, lleugers tostats, tofees, evoluciona donant notes cremoses, pasta de full, herbes aromàtiques (fonoll), vainilles.
Gustativa: Entrada agradable, amb suau presència de la fusta, bon equilibri, certa untuositat i cremositat, acidessa controlada, apunts cítrics, làctics, bona longitut amb notes de pasta de full, galeta maria i barquets al seu final.
Després d'aquest segon vi blanc tastat vam passar amb el negres. El primer vi negre un cupatge de carinyena i garnatxa del Montsant, el Solà Fred 2009 del celler Cooperatiu El Masroig;

Visual: De color picota, amb el ribet grana, de capa alta.
Olfativa: De mitja intensitat, notem el vi lleugerament evolucionat al seu aroma, de aromes francs i senzills, fruita vermella molt madura amb lleugera nota de sobremaduració, violetes de fons juntament amb notes terroses com de pols, al moure la copa es fonen tots els aromes.
Gustativa: Suau, agradable, fresc, tanins presents, un tant desestructurat, amb acidessa suau, més aviat curt, molt afruitat, amb la fruita molt madura.

El segon vi negre i quart de la tarda va ser un Monastrell de Jumilla, el Juan Gil 12 meses del 2009;





Visual: De color picota amb el ribet violaci, molt opac.
Olfativa: Bona intensitat inicial, destaquen aromes a regalèssia(pal), fruita negra (mora, zarzamora), alguna compota i mermelades, nas madur, algún apunt mineral, tocs mentolats, fons tostats, cacaus, pases. Com altres anyades fragant, dolç, fi, justa complexitat, madur, integrat, molt bon nas.
Gustativa: Atac potent, bon cos, ampli, amb bona presència, sensació aterciopelada, tanins madurs, dolços, estructuray i equilibrat, acidessa marcada, sensació dolça, afruitat, mermelades, tostats al seu final que ténen bona persistència


El cinquè vi va ser una Mencia del Bierzo, el Dominio de Tares Cepas Viejas del 2007;
Visual: De color vermell rubí, amb el ribet grana, de capa mitja–alta.
Olfativa: Bona intensitat inicial, aroma fresc amb sensacions florals, fruita negra fresca, fons minerals com de pedra mullada, no molt complexe i amb una fusta ben integrada.
Gustativa: Molt elegant, bon cos, sedos, amb bona acidessa, fresc, no molt llarg, molta fruita fresca, sensacions florals al seu final.

Finalment el tast es va tancar amb un cupatge de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon i Syrah del Priorat, un Negre de Negres del 2008 del celler Portal del Priorat;





Visual: Capa alta, de color picota amb el ribet violaci. Amb presència de llàgrima. Arrastra color.
Olfactiva: Bona intensitat inicial, amb mineralitat molt marcada, fruita molt madura i notes balsàmiques. Al moure la copa surten apunts licorosos, d’acetona, herba aromàtica, cacaus.
Gustativa: Atac potent, amb un pas envolvent, pesat, amb volum, llarg recorregut, amb tanins madurs.



De ben segur l'experiència es tornarà a repetir.


Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada