divendres, 10 de desembre del 2010

TASTA PORRERA 2010

Gran festa del vi la que es celebra durant el mes de novembre de cada any a la localitat de Porrera, al Priorat. Tant l’emplaçament com els vins tastats són excel·lents i un cop més, tan aviat com vàrem tindre coneixement de l’esdeveniment un bon grupet d’amics ens hi vam desplaçar.

Els primers tasts

A la mateixa plaça de Catalunya de Porrera s’hi instal·len els cellers amb els seus vins per tastar, a un preu molt econòmic de 10 €, fins a 12 tasts. A més a més els cellers, tots ells ubicats dins el terme municipal de Porrera, son productors de vins d’altíssima qualitat. Per tant teníem els ingredients per tindre un matí excel·lent, i així va ser.
Cal destacar els nombrosos visitants que va tindre la fira i l’excel·lent resposta per part dels cellers, ja que segons hem pogut saber van superar amb escreix les expectatives de públic i de venda de vi, ja que a la mateixa fira tenies l’opció d’adquirir ampolles de les tastades a preus molt més econòmics del que és habitual, i els visitants a la fira ho van aprofitar.




Vam tastar vins coneguts per nosaltres, ja que els havíem tastat en altres ocasions, com Les Eres, Ferrer Bobet, Idus, Solanes, Clos Dominic Vinyes Baixes i Martinet Bru, tot i que la majoria en anyades diferents a les tastades en ocasions anteriors. Destaquem, dins d’aquests, el Ferrer Bobet 2007, per la maduresa i l’excel·lència del vi. Grata sorpresa amb el Terra d’Hom del celler Ardèvol i Associats, un vi de terroir, representatiu de la zona. Els dos vins de Domaines Magrez Espagne ens van captivar, tant el Sine Nomine 2006 com l'Herència del Padrí 2005, crec que van ser l’ànima de la festa, ja que no els coneixíem i ens van agradar molt, vins amb corpulència, vius i potents. Finalment destaquem també el Trosset del 2006 i el Clos Abella, potent, ampli, amb un nas molt complexe i equilibrat, potser el millor que vam tastar.
Una gran festa de vi amb una gran companyia, recomanable per tothom, i que tan de bo l’any vinent ho puguem tornar a repetir.


Foto del grup


Amadeu i Ferran Ibor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada