Amadeu amb els vins tastats |
Vam iniciar la nit amb dos vins blancs maridats amb foies i empanada galega. El primer vi blanc, de la zona de Firuli, a prop de Venècia, de la varietat Pinot Grigio. El vi, anomenat Pinot Grigio del 2009 (Celler Livio Felluga) es mostrava fresc, molt afruitat, floral i amb molta acidesa i finesa, va ser un vi molt apropiat per començar el tast.
Pinot Grigio 2009 de Livio Felluga |
Coume Gineste 2007 |
Tot seguit vam continuar amb dos vins blancs més, acompanyats d’ahumats; sardines, bacallà i salmó. El tercer vi de la nit està catalogat com el millor vi blanc de la zona de Burdeus, de la varietat Semillon. El vi, de nom Graves Blanc del 2000 (Domaine de Chevalier), amb un nas molt interessant, tostats, ahumats, làctics, amb molt de recorregut i una boca molt envolvent i corpulent. Es va mostrar molt potent i al final molts records al terroir, a les graves.
El quart vi i últim blanc, com ja acostuma a ser habitual, era un Chardonnay de la Borgonya. El vi, un Batard Montrachet de l’any 2006, del productor Blain Gagnard, un gran vi de la zona, molta fruita i records minerals, i en boca aquella expressivitat que només tenen els Borgonya, finesa, sutilessa, elegància i cos. Un altre gran vi de la Borgonya tastat.
Grand Cru de Batard-Montrachet |
Després ja vam entrar amb els vins negres. Per començar maridatge amb formatges. El primer vi negre un dels grans vins del Bierzo, un San Martín del 2007. De la varietat de la zona, la mencia, el vi l’elabora el celler Descendientes de J. Palacios, un vi elegant, amb molta finesa, molt floral i especiat, i una boca saborosa i rodona.
San Martín 2007 |
El segon vi negre venia de França, un Pinot Noir de la zona de la Borgonya. Del productor Luciene Lemoine, el vi, Morey St Denis del 2007, es mostrava molt ahumat, amb torrefactes, xocolata i cafè, molt terciari i després especiat, i una boca elegant i sedosa, amb molt de recorregut.
Tot seguit vam tastar els dos últims vins, acompanyats d’embotits. El penúltim vi un dels grans vins que es produeixen a Espanya, concretament a la Rioja, El Pisón del 2007. Bodegas Artadi és l’elaborador d’aquest laurejat vi, de tempanillo 100%, amb un nas molt complex, amb una mica de tot, la fruita molt fina, làctics, tabacs, fustes noves, especiat, i una boca on destaca la finesa i elegància, molt viu i ampli. Teníem moltes ganes de tastar aquest vi i no ens va decepcionar gens.
Viña El Pisón 2007 |
L’últim vi de la nit, el millor vi que s’elabora a l’hemisferi sud. El vi, La Grange del 2005, elaborat per Penfolds, un Shiraz 100%, prové de la regió de Barossa Valley, a Austràlia. Impressionat la potència del vi, la força, un nas envolvent, amb regalèssies, cacaus, balsàmics, cafès, molt corpulent, i en boca explosiu, d’aquells vins que no s’acaben mai, potent al màxim. Una gran sorpresa que vam gaudir tots moltíssim.
Penfolds Grange 2005 |
Una altra gran nit que hem d’agrair al Jordi.
Amadeu i Ferran Ibor
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada